Van 2017 naar 2018

Van 2017 naar 2018

2017 is bijna voorbij en 2018 staat weer voor de deur. Een mooi moment om terug te blikken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018.

Een korte terugblik op 2017

Afgelopen woensdag heb ik de laatste training van dit jaar gegeven. Ik kijk terug op een bijzonder jaar, waarin ik veel secretaresses heb getraind of gecoacht. Dit heb ik met veel passie gedaan. Het doet mij echt veel plezier om hen op een hoger niveau te brengen. Gezien de veranderingen in het secretaressevak is dit ook echt nodig. Een training die er uitspringt is De Slimme Secretaresse. We (Liesbeth en ik) hebben deze veel incompany en als open training gegeven.

In 2017 bestond mijn bedrijf alweer 15 jaar. Dit heb ik op verschillende manieren samen met secretaresses gevierd. Met een high tea voor fantastische secretaresses, waarbij we heerlijk weer hadden en lekker buiten konden zitten in een mooie landelijke omgeving.

Ook heb ik ontzettend veel manden met lekkers uitgereikt voor elke 15ecursist. Verder heb ik 15 boekjes over de Nederlandse taal verloot en als klap op de vuurpijl ontvingen de cursisten in november en december een wijnproefavond bij hen thuis. Ik ben heel benieuwd naar hun belevenis.

Al met al een jaar om met plezier en een goed gevoel op terug te kijken.

Alle secretaresses die bij mij een cursus gevolgd hebben, ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen en de mooie recensies en lovende woorden. Ik ben blij dat ik jullie heb kunnen helpen.

En wat gebeurt er in 2018?

En dan nu op naar 2018. Ik heb veel zin in dit jaar. Ik ben namelijk samen met Liesbeth van Reek bezig een vervolg op De Slimme Secretaresse te geven, De SuperSlimme Secretaresse. Dit wordt een vijfdaagse opleiding die helemaal gericht is op de toekomst van de secretaresse. Met veel passie en gedrevenheid hebben wij deze opleiding in elkaar gezet en we zijn continu bezig deze te professionaliseren. We hebben echt gekeken naar wat de behoefte en de meerwaarde is voor de secretaresse. Ben je nieuwsgierig naar de inhoud van deze opleiding?  In januari lanceren wij hem en hoor je dus precies wat hij inhoudt. Ik kan je alvast wel vertellen dat de opleiding drie maanden duurt en de eerste dag 29 maart is.

Verder ga ik in 2018 verder met mijzelf te professionaliseren door het volgen van cursussen en het lezen van interessante boeken. Uiteraard deel ik graag weer tips met jou in mijn blogs en/of op LinkedIn en Facebook. En ik hoop natuurlijk weer veel cursussen te mogen geven. In mijn hoofd speelt ook alweer een nieuwe cursus die ik wil ontwikkelen.

Ik ben heel benieuwd hoe jouw jaar geweest is en wat je plannen zijn voor 2018. Laat je mij dat weten?

Ik wens je hele fijne, warme en gezellige feestdagen met de mensen die je lief zijn. En ik hoop dat 2018 een jaar voor je wordt dat als je op 31 december terugkijkt, het een jaar geworden is zoals jij dat gewenst had.

Hartelijke groet,

Heleen