Secretaresse-training De Slimme Secretaresse

Informatie

duur: 1 dag

prijs: € 495,- ex btw

datums:
20 juni 2024

Locatie: KAS in Woerden (bij Utrecht)

Incompany in overleg

beoordeling:
4.5 sterren 8,6

Secretaresse-training De Slimme Secretaresse

Deze cursus is voor secretaresses en andere ondersteunende medewerkers op mbo- of hbo-niveau.

Ben jij klaar voor de toekomst? 

 • De slimme secretaresse is zich bewust van de veranderingen in het vak.
 • De slimme secretaresse investeert actief in haar eigen ontwikkeling.
 • De slimme secretaresse maakt zich onmisbaar voor haar werkgevers.
 • De slimme secretaresse zorgt ervoor dat zij in de toekomst haar baan behoudt. 

Ben jij die slimme secretaresse?

Het secretaressevak verschuift steeds meer van mbo- naar hbo-niveau. Je bent als secretaresse niet meer dienend of uitvoerend, maar sturend en faciliterend. Je werkt niet meer voor de manager maar met de manager. De manager is niet je baas, maar je collega. Deze veranderingen vragen verdiepende communicatieve vaardigheden.

Let op: dit is een 1-daagse training. Is dat te kort voor je? Kijk dan eens naar mijn 7-daagse secretaressetraining ‘De SuperSlimme Secretaresse’.

In de cursus: 

 • Leer je hoe je assertiviteit inzet.
 • Leer je dat proactiviteit meer is dan je baas een stap voor zijn.
 • Leer je hoe je op een juiste manier feedback geeft.
 • Krijg je tips over nuttige apps, Word en Outlook en de Nederlandse taal.

Het is een interactieve cursus met een afwisseling tussen theorie en praktijk. Er is veel ruimte om te oefenen. Je kunt je eigen praktijkvoorbeelden inbrengen.


Ik zorg ervoor dat je je na één dag zelfbewuster voelt.

Wat zeggen mijn cursisten:

Ik vond de cursus heel verhelderend. De inhoud sloot goed aan op onze werkzaamheden

en heb hier veel tips & trucs uitgehaald die ik uiteraard ga toepassen op mijn dagelijkse werkzaamheden. Verder vond ik dat je alles duidelijk hebt uitgelegd.

Een fijne opfriscursus waar met name het persoon secretaresse op een voetstuk

wordt geplaatst. Alle aspecten van het vak kwamen aan bod. Er ontstond ook echt een groepsdynamiek. aspecten van het vak kwamen aan bod. Er ontstond ook echt een groepsdynamiek. Wij kregen de tijd om ons verhaal te doen.

Een opfriscursus waarbij toch weer wat handvaten voorbijkwamen die zeker

nuttig zijn in ons vak. Het onderdeel Outlook en Nederlandse taal hebben voor mij leuke tips opgeleverd. Heleen is een fijne/ goede cursusleidster die ons alle ruimte gaf om ons zegje te doen zonder dat er veel tijd verloren ging aan de cursus. Alle onderdelen zijn de revue gepasseerd.

Hele fijne en leerzame dag gehad bij Heleen! Je leert ook van elkaar. Er is veel ruimte

voor de cursisten om met elkaar te sparren. Het is ook een interactieve cursus en je bent niet alleen maar aan het luisteren. Dat is heel prettig!

Heleen is een gezellig trainer, die je op jouw gemak weet te laten voelen. Ook deelde ze

nuttige kennis & praktische tips op onze 1daagse trainingsdag. Als toevoeging kan er nog wat meer (bewegende) interactie zijn, want zo’n hele dag is een lange zit. Maar dat maakte de dag er niet minder op! Ik raad Heleen zeker aan. 🙂

Goede cursus. Kleine groep waardoor je echt je eigen "problemen" kunt bespreken

en je oplossingen krijgt toegereikt waar je ook echt wat mee kan. Niet domweg alleen maar een hele dag luisteren en stof over je heen krijgen, maar actief aan de gang.

Superinteressante en interactieve training. Heleen is heel toegankelijk en weet

een open sfeer te creëren waardoor je je als deelnemer op je gemak voelt. De training is erg afwisselend en als deelnemer heb je een grote eigen inbreng waardoor de training alles behalve saai is. Daarnaast wordt de training gegeven op een prettige locatie: goed bereikbaar en een uitstekende catering. Ik zou alle secretaresses deze training aanraden.

Een inspirerende, intensieve dag. Goed dat je leert om naar jezelf te kijken, en hoe je

moet handelen naar anderen zowel in je werk als privé. tips en trucs meegekregen. Een fijne trainingsdag gehad.

Een mooie respectvolle dag gehad. Vooral de onderdelen pro-actief en assertiviteit

vond ik waardevol. Kort gesnuffeld aan de kennisonderdelen (outlook, Nederlandse taal en Word). Wij werken als secretariaat nog niet zo lang samen dus een bijvangst van deze cursus was het elkaar beter leren kennen en vervolgafspraken over het (nog) beter met elkaar afstemmen en van elkaar leren.

Heb een cursus de Slimme Secretaresse bij Heleen gehad samen met Monique. Het was

een leuke dag en heb veel geleerd en over mezelf. Locatie was in Woerden, maar prima te bereiken met de auto en genoeg parkeerplaatsen. Bedankt voor de fijne cursus!

Prettige en fijne dame en ze legt alles duidelijk uit en ze neemt ook de tijd om

naar je wensen te luisteren. Fijn om training van haar te krijgen! Zeer goede ervaring en kennis van zaken!

De training was erg leerzaam. Fijn dat er verschillende onderwerpen besproken

worden waaronder Outlook en assertiviteit. De groep bestond uit zes personen waardoor er persoonlijke aandacht is en voorbeelden uit de praktijk besproken kunnen worden.

Deze dagcursus kregen wij in een halve dag. Was erg afwisselend en interessant

maar kan me voorstellen dat wanneer deze gedurende een hele dag gegeven wordt en meer tijd is om de onderwerpen wat verder te behandelen. Voor de tijd die wee hadden was het een leuke middag.

Afgelopen donderdag heb ik de cursus 'De Slimme Secretaresse' gevolgd. Het was een

leerzame dag waar ik met een lach en voldaan gevoel op terugkijk! We waren met een klein groepje. Dat was fijn want we kregen alle aandacht. We hebben van alles besproken, bijvoorbeeld over hoe je proactief kunt zijn en wat dat nou precies inhoudt. Ook weer even de spellingsregels opgefrist en wat handige tips over MS Word en Outlook gehad! Heleen is een superlieve dame die heel veel weet en dit graag deelt. Ze legt alles duidelijk en simpel uit, zodat iedereen het begrijpt. Ik raad deze cursus zeker aan! Hopelijk kan ik het vervolg ook bijwonen.

De cursusdag De Slimme Secretaresse heeft mij een indruk gegeven over leren.

Heleen Valkema en al wat ik meer, verdiepend, in de zesdaagse cursus De SuperSlimme Secretaresse kan leren. Heleen is praktisch ingesteld en brengt de leerstof op kalme rustige manier, en zij heeft oog voor alle deelnemers. Deze dag waarbij in vogelvlucht diverse onderdelen aan bod komen, hebben mij zeker geïnspireerd om volgend jaar de uitgebreide cursus te volgen. Bedankt Heleen!

Het was een hele leuke en leerzame dag. We hadden een kleine groep. wat heel

prettig was. Heleen was een erg enthousiaste cursusleidster en ik kan deze dag dan ook van harte aanbevelen!

Een interessante training die voor de beginnende en ervaren secretaresse van

toegevoegde waarde is. In een dag leer je toekomstgericht te werken, proactief te zijn, goed feedback te kunnen geven en assertief te kunnen zijn. Verder was het fijn om tips te ontvangen over Word en Outlook en de Nederlandse taal weer op te frissen. Heleen is een fijne trainer die goed luistert en fijne tips geeft. De dagindeling is afwisselend waardoor het geen moment saai is.

Heleen heeft nuttige informatie gegeven, ik vond het erg leerzaam, interessant en

goed te volgen. Zij is erg duidelijk en goed voorbereid. Jammer dat het filmpje niet op het groot scherm zichtbaar was.

Het was een ontzettende leuke en leerzame scholingsdag! Heleen is een hele

prettige trainer en laat je op je gemak voelen, zodat je het optimale uit jezelf kan halen. Een aanrader!

Cursus "De slimme secretaresse" samen met collega's "in company" gevolgd. De

ochtend vloog werkelijk om. De tips en trucs, met name over feedback krijgen en geven, vond ik zeer waardevol. De cursus wordt op een zeer prettige informele manier gegeven, prettig en interactief, veel ruimte voor alle vragen en opmerkingen, zet aan tot nadenken en veroorzaakt “honger” naar meer! Een echte aanrader dus.

Een leerzame en prettige ochtend. Heleen is open en duidelijk. Inhoud is

goed afgestemd op de werkzaamheden en persoonlijkheid. Het niveau is prima te volgen. Ik kan het iedereen aanraden.

In december 2019 hebben wij de incompany-training "De Slimme Secretaresse"

gevolgd bij Heleen. Een inspirerende training, waarbij wij actief werden betrokken. Het bespreken van een eigen casus was ook mogelijk. Omdat Heleen zelf uit het vak komt, weet ze precies waar ze het over heeft en is haar beeld reëel. De eye-openers die Heleen ons toonde en de handige tips en trucs maakten deze dag voor ons tot een succes. Karin, Rossie en Mariska

De training: De Slimme Secretaresse gevolgd. Ik heb veel aan deze dag gehad. Fijn

dat Heleen ook alle informatie naar de deelnemers heeft gestuurd. De locatie is prima, Heleen is een toegankelijk persoon waar je je direct prettig bij voelt.

Van Heleen heb ik tijdens de cursus goede tips gekregen die mij zeker helpen bij

mijn werkzaamheden. Heleen is een fijne, leuke en rustige trainer die goed inschat hoe jij als persoon bent. De training is incompany gegeven op ons verzoek. EEN AANRADER!!!

Ik vond het een leuke, leerzame cursus. Heleen is een fijne gesprekspartner. Vooral

het werken in een kring gaf een “huiskamer” gevoel wat ik als erg prettig heb ervaren. Tevens veel bruikbare tips gekregen. Met name op het gebied van feedback geven. Al met al een hele nuttige dag waar ik met plezier op terug kijk!

Ik heb veel kunnen opsteken van deze cursus. Feedback geven en mij assertiever

opstellen vooral t.o.v. mijn collega’s gaat mij nu veel beter af na de handige tips en geheugensteuntjes van Heleen. De korte Nederlandse taalcursus was erg ophelderend en leerzaam. Tip: een korte routebeschrijving naar de locatie opnemen in de mail aan cursisten zou wel handig zijn. Verder top!

Goede locatie, lekkere lunch en koffievoorzieningen. Goede feedback van de trainster

tiijdens de rollenspellen. Fijn dat de training niet alleen bestaat uit theorie, maar dat wij dat ook in een rollenspel kunnen beleven. Goed dat de groep ook niet al te groot is, betere samenwerking met de andere dames gedurende cursus.

Heleen Valkema, onze trainer gaf deze ontzettend leuke training. Ze creëerde een

goede sfeer en deed dit op een prettige wijze. De Slimme Secretaresse is een fijne training in een heel intieme/veilige setting. De afwisseling van de thema’s maakt het dynamisch en vooral de interactie door middel van de verschillende oefeningen was heel erg prettig. De stof, tips en tools die we kregen in de training zijn direct toepasbaar in de praktijk, zowel in je werk als in je privé-leven. Daardoor vind ik deze training een van de meest waardevolle van alle trainingen die ik tot nu toe heb gehad. Het zou fijn zijn als De Slimme Secretaresse ook in Arnhem of omgeving gegeven kan worden. De reistijd was namelijk nogal aanzienlijk.

Dit is wat die dag je oplevert:

 • Je begrijpt hoe assertiviteit werkt en hoe jij het kunt inzetten in je werk.
 • Je leert wat proactiviteit is waar je wel en waar je geen invloed op hebt.
 • Je bent zelfbewuster, weerbaarder en sterker in je communicatie.
 • Je geeft feedback op basis van waarnemingen in plaats van op interpretaties.
 • Handige tips over de Nederlandse taal, Word en Outlook.
 • Nuttige apps voor nóg efficiënter werken.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Voor iedere slimme secretaresse die zich wil ontwikkelen en klaar wil zijn voor de toekomst.

Cursusinhoud

 • Assertiviteit                                                                   
 • Proactiviteit                                                                   
 • Feedback geven                                                          
 • Praktijksimulatie   
 • Tips Word, Outlook, Nederlandse taal, apps

Cursus op maat

Van tevoren kun je praktijkvoorbeelden aanleveren waar jij tegenaan loopt. Dan verwerken we dat in de cursus. 

Cursusdetails

 • Aantal cursisten: kleine groep tot en met maximaal 8
 • Duur: één dag van 9.30 tot 17.00 uur inclusief lunch, koffie/thee en lekkers
 • Locatie: open trainingen bij KAS in Woerden, zie de cursusdata. Of boek een incompanytraining (vanaf 4 personen) en kies zelf de locatie!
 • Gratis parkeren voor de deur en slechts 10 minuten lopen vanaf het station.
 • Investering: € 495,- exclusief 21% btw

Vanaf nu zelfbewuster zijn? Schrijf je in voor de open training of geef je team hieronder op voor een incompanytraining! Bellen (06 27 57 20 26) kan natuurlijk ook.

Waarom juist déze cursus?

 • Na één dag direct toe te passen.
 • Incompany al vanaf 4 personen.
 • Inspirerende trainer die zelf uit de praktijk komt.
 • Gratis boekje met de meest voorkomende regels uit de Nederlandse taal.
 • Certificaat.
 • Naslagwerk.

Schrijf je hier in voor de cursus De Slimme Secretaresse

Door het onderstaande formulier in te vullen kun je jezelf inschrijven voor de cursus. Je ontvangt binnen 24 uur reactie en je gegevens zijn veilig bij mij.