7-DAAGSE CURSUS DE SUPERSLIMME SECRETARESSE (in drie maanden)

Informatie

duur: 7 dagen met terugkomdag

prijs: € 3.250,- ex btw

locatie: Woerden 

datum:
10-10 (start) nog 1 plek
23-10
05-11
18-11
03-12
18-12
10-01
23-01 (terugkomdag)

beoordeling:
4.5 sterren 9,0

7-daagse cursus De SuperSlimme Secretaresse (verdeeld over drie maanden)

Wil je zelfverzekerder en zelfbewuster worden? Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en aan je vaardigheden? Dan is deze cursus geschikt voor jou.

In zeven dagen verdeeld over drie maanden (plus een terugkomdag) stoom ik jou als secretaresse klaar voor de toekomst. Want het vak verandert. Het niveau verschuift van mbo naar hbo. Bijspijkeren is geen keuze, maar noodzaak om verzekerd te blijven van een baan.

Na deze opleiding? Bezit je alle vaardigheden om een baan te vinden en/of te houden. En dat wéét je; straks heb jij een rotsvast vertrouwen in jezelf en in je kunde.

En de opleiding zelf? Is geheel verzorgd. Ik zet je natuurlijk aan het werk, maar leg je ook in de watten. Een heerlijke omgeving en sfeer om in te leren. Bovendien ontvang je het boek van Stephen R. Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

Wat zeggen mijn cursisten:

Een leerzame en diverse cursus, van zelfontwikkeling via modern schrijven naar Word

of OneNote. Alles komt aan bod in deze 7 daagse cursus. Ik heb ook nog een uitbreiding Canva en notuleren gedaan, een echte aanrader!!

Heel goede cursus. Veel ruimte voor zelfontwikkeling. Sommige cursisten hadden

dat zelf onderschat. Per cursusdag werd er een dagdeel besteed praktische vakken. Heleen is een inspirerende docent met geduld en aandacht voor ieder persoonlijk. Top!

Een hele fijne cursus voor iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen of bijgespijkerd wil

worden op secretarieel gebied. Heleen is open, eerlijk en duidelijk en geeft je waar nodig een zetje om door te gaan. Een cursus met een mooie afwisseling van theorie en praktijk.

De training heb ik als heel waardevol ervaren. De opzet van de training was heel fijn

met een goede en prettige combinatie van praktische zaken en thema’s gericht op persoonlijke ontwikkeling.

De secretaresseopleiding was een leuke ervaring en heeft mij nieuwe inzichten gegeven.

Heleen Valkema is heel betrokken, positief en zorgt ervoor dat je de goede richting uitgaat! Heleen is aardig en effectief en heeft mij enorm vooruit geholpen!

De SuperSlimme Secretaressecursus is heel veelzijdig. Het is gericht op je vaardigheden

en je persoonlijke ontwikkeling en dat laatste werd breder opgepakt dan ik had verwacht. Het gaat om jouw ontwikkeling op professioneel vlak (werk) maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling (privé). Er is ruimte voor goede gesprekken en de cursus zit vol met SuperSlimme tips!

Voor mij was de cursus De Superslimme Secretaresse een opfriscursus waarbij ik weer

veel praktische kennis heb opgedaan en veel over mijzelf heb geleerd. Ik voelde mij meteen op het gemak bij Heleen, zij luistert goed naar je en geeft je persoonlijke adviezen. Ze heeft oog voor de persoon die je bent. De diverse naslagwerken en handleidingen zijn fijne handvatten die ik nog regelmatig inkijk. Het was fijn om bij Heleen de cursus te volgen.

Deze cursus is zeer aan te bevelen. Veel aan gehad, zowel praktische tips en handige

weetjes als ook een bepaalde zelfreflectie. Heleen begeleidt je op persoonlijk niveau en geeft ook persoonlijke adviezen. Ze heeft oog voor wie je als cursist bent.

Enorm genoten van de cursus. Ik heb kunnen werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling

en dit op een positieve manier kunnen doorvoeren in mijn werk. Heleen, het was fijn om weer een cursus bij jou te mogen volgen.

Ik twijfelde in het begin heel erg of dit wel de juiste cursus voor mij was...waarom;

ik heb geen gerichte opleiding gevolgd, past dit wel bij mij, ga ik het wel snappen, en zo waren er nog veel meer twijfels. Ik mailde Heleen op voorhand en legde haar mijn twijfels uit. Meteen kreeg ik een hele positieve reactie die mij over de streep trok om deel te nemen. Ik vertrok naar Woerden, waar ik op een toffe locatie, mijn cursus begon met nog 2 andere cursisten. De klik was er meteen, met mijn medecursisten en met Heleen. Het is een hele fijne sfeer die gecreëerd wordt. De stof is duidelijk en herkenbaar en toch vernieuwend. Niet alleen heb ik er meer kennis opgedaan, ook heb ik een enorme persoonlijke groei doorgemaakt en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Een schot in de roos voor mij! Een aanrader voor iedereen!

Ik heb veel geleerd van Heleen. Ik ben weer volledig op de hoogte van de praktische

kennis m.b.t. de secretariële vaardigheden. Je ontvangt diverse naslagboekjes/handleidingen zodat je altijd iets rustig terug kunt lezen. Wat voor mij deze training zeer aantrekkelijk heeft gemaakt is mijn persoonlijke ontwikkeling. Heleen heeft mij handvatten gegeven waar ik verder mee kan.

De training SuperSlimme Secretaresse is een hele uitgebreide training waarbij alle

facetten van het secretaressevak aan bod komen. Bij Heleen voelde ik mij gelijk op mijn gemak en kon ik alles vragen en delen. Ik volgde de training met nog twee andere dames waardoor het door het kleine groepje erg intensief was en vertrouwd. Ik raad deze training iedereen aan.

Het was een hele leerzame cursus. Ik heb echt veel van Heleen geleerd. Omdat we

zo een leuke groep hadden en omdat zij het elke keer weer tot een boeiende dag wist te maken, keek ik elke keer weer uit naar mijn volgende cursusdag. Mochten mensen twijfelen deze cursus te gaan doen, zou ik gewoon doen, echt een aanrader voor je persoonlijke ontwikkeling!

Vanaf het eerste moment een goed gevoel bij de training. Zowel de klik met docente

Heleen Valkema als de inhoud en voortgang van de training. Het heeft mij – behalve een update van mijn vaardigheden – ook veel weer over mezelf geleerd.

Een hele fijne training! Niet alleen alle basisprincipes worden weer eens doorgenomen,

ook leer je veel over jezelf en van anderen. Echt een meerwaarde om deze training extern te doen met andere secretaresses. Heleen is een leuke vrouw! Ze weet veel, vraagt door, geeft je de ruimte en stelt de goede vragen. Soms best pittig, maar dit alles zet je wel weer aan!

Heleen weet haar kennis en kunde op een professionele manier over te brengen. Ze geeft

iedereen de ruimte om tot een hoger “level” te komen waardoor je uitdaging kunt aangaan om een “super slimme secretaresse” te worden. Ik heb de samenwerking met haar als heel prettig ervaren.

Leerzame en verhelderende cursus waarin ik mij heel bewust werd van mijn doen en

laten. Veel in praktijk kunnen toepassen waardoor mijn superleuke baan nog leuker is geworden. Heleen geeft een positieve blik op alles en geeft praktische tips. Heleen is fijn in omgang en zeer betrokken.

De cursus heeft mij een boost gegeven op gebied van vaardigheden, bewustwording

en mijn persoonlijke ontwikkeling. Voor ieder die nog twijfelt deze cursus te volgen, ik zeg doen! De dagen waren zeer wisselend ingevuld, begeleid door Heleen op praktische en toegankelijke wijze, persoonlijk daar waar het kan en nodig is. Samen met Heleen en medecursisten ben ik zowel zakelijk als privé, een betere versie van mijzelf geworden.

Een echte aanrader, ook voor de startende secretaresse! Je leert veel tips & tricks welke

direct toepasbaar zijn. Het is heerlijk om even de tijd te nemen door je huidige werkzaamheden te bespreken en te zien hoe het anders en/ of beter kan. Je huidige vaardigheden worden opgefrist en toekomstproof gemaakt. Verder werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Kortom een veelomvattende cursus waar je na afloop nog zeker de vruchten van plukt. Dat de cursus in groepsverband op locatie wordt gegeven (verzorgd en wel) vind ik ook een pluspunt, het is erg leuk om met andere secretaresses aan de slag te gaan.

Cursus De Superslimme Secretaresse afgerond! Zes leerzame cursusdagen, waarop alle

ins en outs van het secretaressevak aan bod komen. Heleen geeft de cursus op een hele persoonlijke manier wat ik als zeer prettig heb ervaren.

Beslist een leerzame cursus met een uitgebreid programma! Met inhoud: wees je bewust

van alle veranderingen in het vak. Ga je specialiseren. Doe minder aan ondersteunen en meer aan sturen en faciliteren. Met een fijne opfrisser van de Nederlandse taal en het zakelijk corresponderen. Een kijkje in One Note en tips en trics voor Word en Outlook. Maar ook timemanagement, proactief zijn, opkomen voor jezelf, jezelf laten zien, het trainen van communicatieve vaardigheden, het omgaan met feedback en meer, er komt veel aan bod. En dit allemaal o.l.v. een fijne trainer, die wat betreft de leerwensen flexibel is, voor vragen en uitleg prima bereikbaar is en goed bekend met het vak.

Ik ben positief. Het werd duidelijk en rustig uitgelegd met aandacht voor alle cursisten.

Tip; misschien fijner om de video van het boek De Zeven Eigenschappen Van Effectief Leiderschap van Stephen R. Covey te zien. Het boek lezen is nogal zwaar.

Ik heb de cursus al zeer prettig ervaren met een gevarieerd programma. Wat later

aangepast werd aan onze wensen. Naast het opfrissen van Word/Outlook/Nederlands en zakelijke communicatie is deze cursus ook een bewustwording van je eigen gedrag en handelen. Feedback/assertiviteit/ profilering en timemanagement hebben hier zeker aan bijgedragen. Heleen is een hele fijne trainster, met veel kennis.

Deze cursus heb ik ervaren als een SuperLeuke cursus, afwisselend en leerzaam. Ik heb

niet alleen veel technisch inhoudelijk geleerd over o.a. Outlook, Word en OneNote maar zeker ook een persoonlijke groei doorgemaakt door de onderwerpen die gingen over pro-activiteit, assertiviteit, profilering en feedback. De locatie in Woerden is prima te bereiken. Kortom, een goede en leuke cursus, niet in de laatste plaats door de sympathieke en betrokken trainster Heleen Valkema!

Heleen is een prettige docente die individuele aandacht heeft voor de deelnemers. Zij

overlegt met deelnemers over het programma en is flexibel in het verschuiven van onderwerpen naar een andere lesdag. Zij betrekt de cursisten hier goed in en voegt desgewenst nieuwe onderwerpen toe. Zij houdt goed rekening met de coronamaatregelen.

Ik heb de training ervaren als zeer leerzaam. Met gezellige cursisten en trainer. Heleen is

ervaringsdeskundige en een goede trainer. Ze is goed voorbereid, duidelijk en heeft op alle vragen antwoord. Soms niet meteen, maar komt dan later met een antwoord. De training is ook op gericht op persoonlijke groei. Kortom een aanrader!

Een cursus waarin praktische kennis wordt gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling.

Mijn doel was mijzelf en mijn werkomgeving naar een hoger plan tillen. Daarvoor heb ik voldoende motivatie en inspiratie opgedaan. De ontvangen naslagwerken zijn handig voor de praktische onderdelen. Heleen, ik heb je training en jou als waardevol ervaren.

Ik heb het ervaren als een zeer prettige en inspirerende cursus. Je krijgt inzicht in je

manier van werken. De handvatten die je krijgt kun je gelijk toepassen in je werk. Ook is de cursus gericht op persoonlijke groei. Een echte investering in jezelf.

Ik vond de cursus leerzaam en leuk. Het was voor mij een stukje bewustwording. Veel

praktische handvaten meegekregen. Heleen doet het leuk, ik voelde mij op me gemak. De onderwerpen zijn afwisselend en dat maakt het leuk.

Inspirerend, herkenbaar en aandacht voor persoonlijke zaken. Top opleiding voor het

secretaressevak. Zet je aan het denken hoe je je functie uitoefent en hoe dit te verbeteren. Fijn dat er tijd tussen de dagen zit zodat je ook concreet met de leerstof aan de slag kunt. Heel interactief in de lessen. Kortom, een aanrader!’ Opfrissend, maar vooral fijn en vertrouwd met een leuke groep en docente.’

Ik heb de cursus als geweldig ervaren en raad alle ondersteunende functies

aan om deze cursus te doen. Heleen is een hele fijne vrouw om les van te krijgen.

Dit had ik niet willen missen! Nadat ik alle vorige recensies gelezen had, werd ik erg

nieuwsgierig. Zo enorm veel geleerd waar ik verder mee kan. Voor een deel persoonlijke groei en heel veel praktische tips die je gelijk in de praktijk kunt gebruiken.Ik kan het iedere secretaresse aanraden, als investering voor jezelf.

Zeer leerzaam en interessant! De inhoud ervan sprak mij erg aan. Je bent weer op de

hoogte van de benodigde vaardigheden van het secretaressevak, want deze verandert. Heleen geeft deze training op een zeer inspirerende en enthousiaste wijze. Theorie wordt afgewisseld met praktijkoefeningen. Heb mij geen moment verveeld. De SuperSlimme Secretaresse is 1 van de beste managementassistent trainingen die ik ooit heb gevolgd! Zeker ook door de overige deelnemers want onze groep was super!

Wat een superleerzame en fijne cursus was dit zeg! Als je op zoek bent naar persoonlijke

inzichten en ontwikkeling, moet je bij Heleen zijn. Niet alleen het secretaressevak maar ook persoonlijke ontwikkelingen komen aan bod.

Een aanrader voor alle secretaresses. Een brede opleiding waar alle aspecten van het

secretaressevak aan bod komen. Ik ben weer bijgespijkerd en helemaal up-to-date. Heleen is een fijne en kundige trainer.

Een hele prettige training, fijne trainer, laagdrempelig. Heb er zeker een aantal tips en

tricks uitgehaald die voor mij waardevol zijn in mijn werk. Opfrissen van kennis is ook zeker waardevol geweest. Ga de kennis ook zeker delen met mijn collega’s.

Inspirerende training die je op veel verschillende vlakken in beweging zet. Een aanrader

als jij jezelf wil ontwikkelen op secretarieel gebied. Je krijgt heel veel handvatten om jezelf (weer) goed op de kaart te zetten! Na het voltooien van deze opleiding kan je er vol zelfvertrouwen weer tegenaan.

Ik vond het een leuke en leerzame dag. Fijn om de leerstof van de cursus nog een keer

te herhalen. En ook fijn om iedereen weer eens te zien in een andere setting om zo van elkaar te leren.

Leuke, zinvolle training over de basisvaardigheden waar een moderne ondersteuner over

moet beschikken. Trainers zijn kundig en enthousiast. Voor iedereen die zich wil transformeren tot een ondersteuner van de 21ste eeuw!

Ik vond de training op zich prima en het zat goed in elkaar. Ook door de dames die de

training gaven vond ik het echt professioneel. er werd goed aandacht besteed aan iedereen. Er was ook voldoende ruimte om ervaringen met elkaar te delen. Sommige hoofstukken die niet heel erg veel met je werk te maken hebben vond ik soms te lang duren. Er was een kleine periode dat er te veel huiswerk werd gevraagd wat je dan nog in de avonduren moest doen. Ook waren sommige trainingen te kort op elkaar maar over de hele breedte heen was het een geslaagde opleiding.

De training van Heleen heeft me veel gebracht. Het geeft je niet alleen (aanvullende)

kennis over systemen/onderwerpen als Outlook, Word, de Nederlandse taal, maar ook het nodige zelfinzicht ahv jouw gedrag/gedrag van anderen tijdens de sessies over bijv. assertiviteit en communicatie. De energieke lessen en rollenspellen olv co-trainer Liesbeth waren zowel leuk als leerzaam. Het reflectieverslag helpt je om deze, en andere onderwerpen te onderzoeken en te verdiepen. De positieve feedback van Heleen is hierbij heel bemoedigend, ook tijdens de lessen. Zij straalt een prettige rust uit, neemt je serieus en denkt met je mee. Een aanrader, voor zowel beginners als gevorderden in het vak. NB onze laatste sessie incl. eindpresentatie vond plaats buiten de gewoonlijke kantoorlocatie wegens ruimtegebrek, maar is juist een aanrader. Was specialer en feestelijker hierdoor!

Mijn ervaring met de opleiding: De super slimme secretaresse, heb ik als zeer

prettig ervaren. Liesbeth en Heleen zijn fijne trainers en geven duidelijk hun visie en training. Wel vond ik dat notuleren meer inhoudelijker mocht en minder gericht van papier naar laptop. Verder heb ik de lessen als zeer prettig ervaren en heb ik nieuwe handigheidjes ontdekt. Voor een opfriscursus of voor beginners zeker een aanrader, voor de wat ervaren ondersteuners onder ons mag het meer uitdagender.

Absolute aanrader! Een goede cursus, waarbij je meer inzicht krijgt in jezelf en jouw

manier van werken. Soms erg confronterend, maar wel met veel handvatten waar je verder mee kunt. Interessante lessen, de samenwerking met Liesbeth was ook erg leerzaam voor mij. Ook zij weet je heel goed een spiegel voor te houden.

Top! Heleen en Liesbeth weten de aandacht goed vast te houden. Onderschat deze

training niet! Je leert de Nederlandse taal opnieuw, tips and tricks voor gebruik van Word en Outlook. Daarnaast word je op een ongekende maar prettige wijze met jezelf geconfronteerd.

Ik vond het een zeer interessante en afwisselende training die ik van harte aanbeveel.

Praktisch en toepasbaar. De trainers zijn inspirerend en vakbekwaam en weten de stof goed over te brengen.

Superleuke opleiding. Heleen en Liesbeth zijn een mooi duo samen, soms wat 'zakelijker,

maar ook lekker actief bezig zijn met voorbeelden uit de praktijk’ Geen dag was saai en ik heb erg veel geleerd wat ik mooi kan toepassen in praktijk en privé met assertiviteit en pro-actief. aanrader!

Ik heb de training als erg leuk en nuttig ervaren. Een fijne opfrisser van dingen die je

ooit een keer geleerd hebt. Het heeft mijn zelfvertrouwen een boost in de goede richting gegeven!

De opleiding DSSS is een ware aanrader voor alle secretaresses/management-

assistenten die zichzelf op een breed vlak willen ontwikkelen. De stof sluit goed aan op de alledaagse bezigheden en is toepasbaar op zowel je werk als in je privéleven.

De inhoud van de cursus is goed. De ruime aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling

sprak mij zeer aan. Dat is ook de hoofdreden dat ik voor deze cursus had gekozen. De afwisseling in het programma is zeer prettig. Sommige onderdelen zijn een welkomen herhaling. Andere onderdelen zijn nieuw en behoeven (voor mij) nog wat aandacht. Van de vele tips en tricks werd ik erg blij 😊. Heleen is een fijne trainer en een fijn mens. Rustig, positief, makkelijk benaderbaar, maakt verbinding, betrokken, luistert aandachtig en oprecht en geeft goede feedback.

Ben jij die superslimme secretaresse?

‘Superslim’ ben je niet pas na deze opleiding. Met de benaming bedoel ik vooral dat je nu al beseft:

 • Dat je vak verandert en dat je méé moet.
 • Dat je actief moet investeren in je eigen ontwikkeling.
 • Dat je je onmisbaar moet maken voor werkgevers van nu.
 • Dat je niet meer dienend of uitvoerend bent, maar sturend en faciliterend.
 • Dat je er zélf voor kan en moet zorgen dat je in de toekomst je baan houdt.

Kortom: zie jij wat er aan de hand is, en wil je je er nu op voorbereiden? Alle skills in huis halen en zelfvertrouwen opbouwen om overtuigd de toekomst tegemoet te treden?

Bén jij die superslimme secretaresse? Dan is deze opleiding precies wat je zoekt.

Het programma

Dag 1 Proactief
Haal meer uit jezelf. Richt je op de cirkel van invloed.
   
  Timemanagement
Feilloos plannen, zonder stress, alles onder controle.
   
Dag 2 Basiscommunicatieve vaardigheden
Communiceer beter met je manager en collega’s. Krijg méér voor elkaar.
  Outlook
Haal alles uit Outlook en werk sneller, handiger, beter.
Dag 3 Word
Haal alles uit Word en werk sneller, handiger, beter.
  Profilering
Laat zien wie je bent. Steek boven het maaiveld uit.
Dag 4

Notuleren op de laptop
Leer methodisch te notuleren. Je verslag is in een handomdraai klaar.

  Feedback/feedforward
Durf mensen aan te spreken op wat beter kan én wat al goed gaat.
Dag 5 Assertiviteit
Leer voor jezelf op te komen, met respect voor de ander.
  Nederlandse taal
Scherp je taalvaardigheid aan. Schrijf met meer zelfvertrouwen.
Dag 6 Modern schrijven
Leer beter, gerichter en effectiever corresponderen.
  OneNote
Ontdek de nuttige mogelijkheden van deze eenvoudige app.
Dag 7 Social media/apps/Google zoeken
Ontdek hoe je online middelen inzet om je doelen te bereiken.

Canva  Leer hoe je op een snelle en handige manier aantrekkelijke ontwerpen in je eigen huisstijl maakt met Canva. (trainer: Lydia Weenk)
Dag 8 Herhaling van 09.30 – 14.00 uur Alles nog even op een rij. Stel vragen. Presenteer wat je geleerd hebt en hoe je het gaat toepassen en inspireer je medecursisten. We sluiten af met een high tea.

De opleiding is in hoge mate interactief. Theorie en praktijk wisselen elkaar telkens af. Je krijgt veel ruimte om te oefenen. En je gaat actief aan de slag met je eigen praktijkvoorbeelden. Zo kun je het geleerde direct gebruiken op de werkvloer.

Vóór en na iedere trainingsdag doe je opdrachten thuis. Op die manier monitor ik ook continu of je de stof goed beheerst. Ook de herhalingsdag zorgt ervoor dat de stof blijft hangen. Alles zodat jij na deze training daadwerkelijk alles in huis hebt om nu en in de toekomst een baan te vinden.

De trainer

Heleen Valkema

Heleen Valkema is trainer en zelf secretaresse. Ze kent het (huidige) secretaressevak op haar duimpje, evenals de Nederlandse taal, overigens. Het is al jaren haar passie de secretaresses naar een hoger niveau te tillen.

Praktische details

 • Aantal deelnemers: 3 tot maximaal 6 (geldt alleen voor opentraining, incompany t/m 10)
 • Duur: zeven dagen van 9.30 tot 16.00/16.30 uur inclusief lunch, koffie, thee en lekkers en terugkomdag.
 • Data: 2024:
  10-10 (start), 23-10, 05-11, 18-11, 03-12, 18-12, 10-01, 23-01 (terugkomdag)
 • Boek van Stephen Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap
 • Investering: € 3.250,- exclusief 21% btw
 • Locatie: KAS in Woerden. Of boek een incompanytraining en kies zelf de locatie!
 • Gratis parkeren voor de deur en slechts 10 minuten lopen vanaf het station.
 • Na afloop ontvang je een certificaat. Ook een mooie toevoeging op je cv
 • Voor secretaresses en andere ondersteuners op mbo- of hbo-niveau.

Waarom juist deze training?

 • Praktisch en direct toe te passen in je dagelijkse praktijk.
 • Alle skills en vaardigheden in één training.
 • Inspirerende trainer die zelf uit de praktijk komt.
 • Herhaaldag waardoor de stof goed beklijft.
 • Handig naslagwerk waarin je alle stof nog eens rustig kunt nalezen/-nakijken.
 • Boek van Stephen R. Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.
 • Boekje met de meest voorkomende regels uit de Nederlandse taal.
 • Je ontvangt een certificaat.

Schrijf je hier in voor de
7-daagse cursus De SuperSlimme Secretaresse

Door het onderstaande formulier in te vullen kun je jezelf inschrijven voor de 7-daagse cursus De SuperSlimme Secretaresse (met terugkommiddag). Je ontvangt binnen 24 uur reactie en je gegevens zijn veilig bij mij.