Gek word ik ervan.

Gek word ik ervan.

Je bent net op je werk. Je hebt je computer opgestart, kop koffie gehaald, even snel bijgepraat met je collega en je begint met het uitwerken van je notulen. Je bent net een halfuur lekker bezig als een collega langskomt en je wat vraagt. Je geeft antwoord en stort je weer op je notulen. Net als je weer in je flow zit, komt collega 2 langs voor een vraag, en collega 3 en collega 4 …….. Pfff dat schiet niet op zo met die notulen. Herkenbaar?

Het blijkt dat als je lekker in je flow zit en je uit je concentratie wordt gehaald, het 25 minuten duurt voordat je de flow weer te pakken hebt. Uit Amerikaans onderzoek van Base blijkt dat we 11 keer per uur gestoord worden. En dit onderzoek is uit 2012. Met het toegenomen gebruik van social media is dit waarschijnlijk nog hoger. Je zou bijna denken dat je niet meer aan werken toekomt.

Nu denk je misschien leuk om te weten, maar wat heb ik hier aan? Dat ga ik je vertellen. Luxafor heeft hier namelijk iets tegen bedacht. Zij hebben een lampje ontwikkeld die je met een usb-aansluiting of bluetooth aan je computer verbindt. Het lampje is rood of groen. Je raadt het al, rood betekent niet storen, groen ik ben toegankelijk voor vragen. Best handig toch? Op deze manier hoef je niet je deur dicht te doen of een ruimte opzoeken waar je niet gestoord wordt. Kijk op www.luxafor.com voor meer informatie.

Gerelateerde blogs

Zo zet je een conference call op met je iPhone

Whatsapp op je computer

Slimmer zoeken op Google Chrome

Gebruik jij Pocket al?

Zo prik je een datum via Whatsapp