Kom, word wakker en beweeg

Kom, word wakker en beweeg

Dat het secretaressevak verandert, weet je inmiddels wel. Maar besef je ook wat dit inhoudt? Wat voor consequenties het heeft?

In mijn trainingen merk ik nog vaak dat secretaresses al jaren bij dezelfde werkgever werken en denken dit tot hun pensioen te blijven doen. Dan heb ik het niet over de secretaresse die nog twee jaar moet werken. Nee het gaat over secretaresses die zeker nog 15 jaar voor de boeg hebben. 15 jaar, dames, dat is een lange periode waar veel in kan gebeuren. De wereld verandert, deze verandert ook voor jouw werkgever. Ook hij gaat op den duur met zijn tijd mee. En wat betekent dat dan voor jou? Wacht je af tot je daar achter komt? Of neem jezelf initiatief?

Recent heb ik training gegeven aan een leuke groep dames van één bedrijf. Dit bedrijf voert veranderingen door en waarschuwt haar werknemers hier ook voor. Wat de consequenties van de veranderingen zijn, is voor de medewerkers nog niet duidelijk, maar dat er wat gaat veranderen wel. Onzekerheid alom. Geen fijn gevoel. De secretaresses hadden een afwachtende houding, omdat ze er toch niks aan konden doen.

Is dit wel zo? Dit bedrijf is zo aardig om zijn medewerkers tijdig te waarschuwen. Ze hebben eigenlijk een jaar, twee jaar de tijd om op dit bericht te anticiperen. Wat zijn nou jouw mogelijkheden als jouw werkgever deze boodschap brengt? Je kunt inderdaad afwachten wat er gaat gebeuren en dan pas actie ondernemen. De vraag is of je dan niet te laat bent. Je bent 50+, je hebt je niet ontwikkeld, je zat immers goed bij deze werkgever. Zijn jouw skills dan voldoende voor het veranderende arbeidsproces?

Dames, word wakker en ga bewegen. Ook als je nu een goede baan hebt en je met plezier werkt, denk eraan, er kan een tijd komen waarbij je opeens geen baan meer hebt. Zorg dat je daar klaar voor bent. Wacht niet af, maar ga je ontwikkelen. Kijk wat jij nodig hebt. Blijf interesse tonen in je vakgebied, dan weet je wat er verandert en kun je daarop inspringen.

De wereld verandert, het vak verandert, verander jij mee? Zorg dat jij die slimme secretaresse bent die op haar toekomst is voorbereid. Wacht niet af, neem initiatief.

Benieuwd wat ik voor je kan doen? Neem eens een kijkje bij mijn cursussen. Wie weet zit daar iets interessants voor jou bij.

Heel veel succes.

Hartelijke groet,

Heleen