Ik ga op reis en ik neem mee ……..

Ik ga op reis en ik neem mee ……..

Google Trips

Ga je bijna met vakantie? Installeer dan eens Google Trips. Met Google Trips houd je alle informatie overzichtelijk bij elkaar bij het plannen van je vakantie. Hij verzamelt al je vlucht- en hotelreserveringen als deze naar je Gmail-adres gestuurd zijn (je hebt dus een Gmail-account nodig). Dat is althans wat de app beweert. Bij mij zet hij wel de vluchtgegevens erin, maar niet de Airbnb- of Booking.comreserveringen. Je kunt deze handmatig toevoegen door op het kruisje rechtsonder te klikken.

Overzicht vakanties

Als je de app eenmaal geïnstalleerd hebt (kan dus alleen met een Gmail-account), dan scant hij razendsnel je e-mail. Al je vorige vakanties worden er ook ingezet. Hij doet dit keurig met plaatjes onder elkaar, waarbij hij aangeeft waar je geweest bent en wanneer. Pas als je op een plaatje klikt, zie je je reserveringen. Best handig, krijg je een overzicht van je vakanties :).

Wat kan je ermee?

Klik dus op de betreffende vakantie. Je krijgt dan een overzicht van je reserveringen, maar ook kun je bekijken wat er te doen is, kun je zelfs je dag plannen, zien wat goede restaurants zijn met bijbehorende reviews enz. Voordeel is dat alle informatie offline te bekijken is en je kunt trips met elkaar delen.  En ga je naar meerdere plaatsen? Geen probleem. Als Trips je reservering gezien heeft, zet hij alle plaatsen in deze app. Ziet hij je reservering niet? Dan voeg je handmatig je plaats in, zodat je toch alle info krijgt.

Enthousiast geworden?

En wil je meer informatie? Kijk dan eens op Computertotaal.nl.

Over twee weken ga ik hem gebruiken in Italië. Ik ben benieuwd wat voor gemak hij oplevert.

Andere handige apps:

Zo zet je een conference call op met je iPhone

Whatsapp op je computer

Slimmer zoeken op Google Chrome

Gebruik jij Pocket al?

Zo prik je een datum via Whatsapp

Hoeveel schrijfblokken gebruik jij per week?

Gek word ik ervan