Hoeveel schrijfblokken gebruik jij per week?

Hoeveel schrijfblokken gebruik jij per week?

Willemijn wil je een afspraak inplannen met de directeur? Willemijn de kopieermachine heeft kuren, wil je een monteur bellen? Willemijn wil je de vergadering van morgen verplaatsen naar volgende week? Willemijn kun je ………

En zo gaat het vaak de hele dag door bij secretaresses. Er komt van alles op je af, iedereen vraagt wat aan je, de telefoon gaat en je maakt aantekeningen. Aan het eind van de dag heb je zo een A4’tje vol met notities. Je streept door wat je gedaan hebt en tussen die wirwar van krabbels, zoek je wat er nog openstaat. Ongetwijfeld gaat het bij jou veel gestructureerder, maar bij mij niet. Ik ben dan ook blij met de digitale oplossingen. Nooit meer een aantekening kwijtraken of zoeken.

Gebruik je OneNote? Dan is dit een ideaal programma om je aantekeningen in op te slaan. Als je telefoon gaat of er komt een collega wat aan je vragen, druk je op Windowstoets + N en er opent een losse notitie.  Dit kun je vanuit elk programma doen, dus ook als je bijvoorbeeld in Word of Excel staat.

Zo ziet je notitie van OneNote eruit.

Je maakt je aantekening en hij slaat hem automatisch op in OneNote. Gegarandeerd dat je hem terugvindt.

Maak je geen gebruik van OneNote? Dan kun je ook de notities van Outlook gebruiken.

  • Open je Outlook
  • Druk onderaan op de drie bolletjes
  • Kies voor Navigatieopties
  • Zet Maximum aantal zichtbare items op vijf

Er verschijnt nu naast de items Mail, Contactpersonen… ook de opties Notities. Als je hier op klikt kun je uitgebreid aan de slag met de bekende plaknotities. Heb je een mail waarvan je een notitie wilt maken, sleep dan de mail op Notities en er wordt automatisch een notitie aangemaakt. Gaat de telefoon en sta je in je Outlook, dan ga je snel naar je notities toe met Ctrl + 1 of 2 of ….(de positie waarop deze staat).

Notities staat hierop de derde plaats. Met Ctrl + 3 ga je dus naar je notities.

Dit zijn de mogelijkheden die standaard op jouw computer staan (als je met Office werkt). Er zijn nog veel meer digitale apps voor het opslaan van je aantekeningen. Ik ben benieuwd waar jij mee werkt. Digitaal en zo ja wat gebruik je dan of werk je nog met het schrijfblok?

Wil je verdieping in het secretaressevak? Volg dan de vijfdaagse cursus De SuperSlimme Secretaresse. Een cursus waarbij je naast de hardskills ook de softskills krijgt, een unieke combinatie.

Gerelateerde blogs

Zo zet je een conference call op met je iPhone

Whatsapp op je computer

Slimmer zoeken op Google Chrome

Gebruik jij Pocket al?

Zo prik je een datum via Whatsapp