Hoe word ik zelfverzekerder?

Hoe word ik zelfverzekerder?

Voel jij je weleens onzeker over situaties? Als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt en je zenuwachtig bent. Of je loopt naar een afdeling waar veel collega’s zitten en je hebt het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Je vraagt je vast weleens af: hoe word ik zelfverzekerder? Neem de powerpose aan en je voelt je gelijk een stuk krachtiger.

Wat mij overkwam bij het aannemen van de powerpose

Ik heb dit vorig jaar toegepast bij NLP. Vijf weekenden had ik NLP met nog 22 andere mensen. In de grote groep met 23 mensen zei ik niet zoveel, in kleine groepjes wel. Het derde weekend dacht ik en nu is het klaar, ik ga gewoon in de grote groep ook mijn zegje doen. Ik stapte uit de auto, nam de powerpose aan en voelde gelijk een andere energie door mij heen stromen. In plaats van een beetje onzeker binnenkomen, kwam ik nu een beetje jolig binnen en was zeer op mijn gemak. In de grote groep deed ik mijn zegje en dit voelde goed.

Wat gebeurt er bij het aannemen van de powerpose

Bij mensen die een powerpose aannemen (expressieve en zelfverzekerde houding), neemt de hoeveelheid testosteron (het energiehormoon) in het bloed toe terwijl de cortisolspiegel (het stresshormoon) daalt. Het tegenovergestelde geldt bij mensen die een defensieve of angstige houding aannemen. Deze hormonale veranderingen hebben een opmerkelijke impact op ons zelfvertrouwen en op onze daadwerkelijke kwaliteiten. Als je een powerpose aanneemt voel je je assertiever, ontspannener en zelfverzekerder. Je reageert rustiger bij stress. Als je angstige lichaamshoudingen aanneemt, waardoor je testosteronniveau daalt en je cortisolniveau stijgt, ga je jezelf juist ervaren als minder krachtig en minder succesvol. En dit heeft weer een effect op je uitstraling.

Hoe neem je de powerpose aan

  • Sta met je voeten stevig op de grond en je benen wat uiteen.
  • Recht je rug, trek je schouders naar achteren en richt je kin omhoog.
  • Houd je armen wijd met open handen of zet je handen in je zij.
  • Kijk omhoog en haal diep adem.


Doe elke dag twee minuten de powerpose

Weet je dat als je elke dag twee minuten de powerpose doet, dit een positieve invloed heeft op je zelfvertrouwen? Probeer het maar eens.

En? Heb je de powerpose aangenomen? Voelde je ook de energie door je lichaam stromen en voelde je je zelfverzekerder? Laat het mij weten.

Wil je meer zelfvertrouwen krijgen en ook nog vaardigheden leren? Neem dan eens een kijkje bij de 6-daagse cursus De SuperSlimme Secretaresse. Een unieke cursus waarbij je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en aan je praktische vaardigheden.