Het ontstaan van De (Super)Slimme Secretaresse

Het ontstaan van De (Super)Slimme Secretaresse

Het geheim van De (Super)Slimme Secretaresse

Heb jij je ook weleens afgevraagd waarom mijn trainingen De Slimme respectievelijk De SuperSlimme Secretaresse heten?

Op deze namen krijg ik verschillende reacties. Sommigen denken: ‘Ben ik dan nu niet slim genoeg?’ En anderen zet deze naam aan het denken en zijn nieuwsgierig naar wat de cursus inhoudt.

Hoe ben ik nu aan deze namen gekomen?

Hiervoor gaan we terug naar de cursus De Slimme Secretaresse. Deze eendaagse cursus hebben wij (Liesbeth van Reek en ik) gemaakt om in te spelen op de veranderingen in het secretaressevak en dus op de toekomst. En ja, dan ga je een naam bedenken. Secretaresse van de toekomst, Next Secretary, hmmm, wat is een pakkende naam die ook nog nieuwsgierig maakt. In het Engels wilden we sowieso niet, we leven tenslotte in Nederland, dus gewoon een Nederlandse term. Secretaresse van de toekomst was een optie, maar veel te gewoon. Leuker vonden we de Slimme Secretaresse, een beetje een uitdagende naam. Cursisten die deze training volgen, krijgen vaak van collega’s te horen: “En ben je dan eindelijk slim na deze training?” Nee, collega’s, deze secretaresses zijn al ontzettend slim, omdat ze beseffen dat ze zich moeten blijven ontwikkelen om bij te blijven in hun vak. Het zijn dus bij uitstek al slimme secretaresses.

De geboorte van De SuperSlimme Secretaresse

Uit De Slimme Secretaresse is De SuperSlimme Secretaresse geboren. De eendaagse cursus De Slimme Secretaresse is een superleuke, interactieve cursus, waar je in een dag veel leert. We kregen (en krijgen) ontzettend goede reacties op deze cursus en het bleek dat er behoefte was aan meer, aan meer verdieping. Bij de eendaagse cursus snuffel je aan de stof, bij de vijfdaagse cursus De SuperSlimme Secretaresse ga je dieper op de stof in, je volgt 10 modules van een dagdeel. De SuperSlimme Secretaresse is een unieke training waarbij je werkt aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan je vaardigheden.

Nu weet je waar de namen vandaan komen. Wat vind je van deze namen?

En nu ben je natuurlijk benieuwd wat deze cursussen inhouden.

Inhoud De Slimme Secretaresse

Zoals ik al zei, is dit een ontzettende leuke, interactieve cursus. In een dag leer je:

  • dat proactief meer is dan je manager een stap voor zijn
  • hoe je op een juiste manier feedback geeft
  • hoe je assertiviteit inzet

En je krijgt tips over nuttige apps, Word, Outlook en de Nederlandse taal.

Recensie Paola Harbers van Stichting IJsselgraaf

Heleen Valkema, onze trainer gaf deze ontzettend leuke training. Ze creëerde een goede sfeer en deed dit op een prettige wijze. De Slimme Secretaresse is een fijne training in een heel intieme/veilige setting. De afwisseling van de thema’s maakt het dynamisch en vooral de interactie door middel van de verschillende oefeningen was heel erg prettig. De stof, tips en tools die we kregen in de training zijn direct toepasbaar in de praktijk, zowel in je werk als in je privé-leven. Daardoor vind ik deze training een van de meest waardevolle van alle trainingen die ik tot nu toe heb gehad.

En dit levert het je op:

Na één dag voel jij je zelfbewuster!


Ja, ik wil de cursus De Slimme Secretaresse volgen

Inhoud De SuperSlimme Secretaresse

In deze vijfdaagse training verdeeld over drie maanden volg je de volgende modules:

  • dag 1: proactief/timemanagement/profilering
  • dag 2: Outlook/Word
  • dag 3: basiscommunicatie/OneNote
  • dag 4: feedback/Nederlandse taal
  • dag 5: assertiviteit/Linked In/slim zoeken op Google/nuttige apps

Bovendien ontvang je het boek van Stephen R. Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.

We sluiten deze training af, dus dit is dag 6, met herhaling van de stof en je presenteert wat je geleerd hebt. Dit is een halve dag en om het helemaal af te sluiten gaan we nog high teaën.

Recensie Monique van Gijzen van DJI

Dit had ik niet willen missen! Nadat ik alle vorige recensies gelezen had, werd ik erg nieuwsgierig. Zo enorm veel geleerd waar ik verder mee kan. Voor een deel persoonlijke groei en heel veel praktische tips die je gelijk in de praktijk kunt gebruiken. Ik kan het iedere secretaresse aanraden, als investering voor jezelf.

En dit levert het je op:

Je bezit alle vaardigheden om een baan te vinden en/of te houden. En dat wéét je; straks heb jij een rotsvast vertrouwen in jezelf en in je kunde.


Ja, ik wil de cursus De SuperSlimme Secretaresse volgen

Enthousiast geworden?

Ik begrijp dat je na het lezen van dit blog helemaal enthousiast bent geworden over deze trainingen :). Wil je zeker zijn van een plaatsje? Schrijf je dan snel in. Wil je eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk. Bel mij op 06 27572026, mail naar [email protected] of klik op onderstaande link(s). Je komt dan terecht op de betreffende pagina met informatie over deze cursussen.

Zie ik jou ook bij een van deze trainingen?


Ja, ik wil de cursus De Slimme Secretaresse volgen


Ja, ik wil de cursus De SuperSlimme Secretaresse volgen