Verlies jij ook tijd als thuiswerker?

Verlies jij ook tijd als thuiswerker?

Mensen die het thuiswerken hebben omarmd zeggen het vaak: Scheelt zóóveel tijd. Ze kunnen wel tot 1/3 meer doen op een dag. De voornaamste redenen: minder zeurende collega’s, geen ratelende telefoon en geen tijdslurpende vergaderingen. Uit Brits onderzoek blijkt dat thuiswerkers elke dag een halfuur werktijd verliezen. Dat betekent 2 werkdagen per jaar.

Het onderzoek is gehouden door Furniture at Work, een leverancier van kantoormeubilair. De wellicht niet geheel onbevooroordeelde onderzoekers vroegen ruim 2 duizend kantoorwerkers in Groot-Brittannië naar hun ervaringen met werken thuis. Belangrijkste conclusie: een kwart bekende dat ze thuis niet echt in de werkstand kwamen. Ze werden vooral afgeleid door privé-telefoontjes, de televisie en huishoudelijke taken.

Halfuurtje per dag
Uit het onderzoek blijkt ook dat de gemiddelde Britse werknemer 5 dagen per maand thuiswerkt, en dat hij per thuiswerkdag 30 minuten verliest door afleidingen. Dat komt neer op 2 werkdagen per jaar. Lunch en korte werkpauzes zijn daar niet bij inbegrepen. Per maand gaat er ook 5 keer eten of drinken over de apparatuur, en raken tien belangrijke documenten zoek.

Laptop in bed
De volgende resultaten zijn nog schokkender: van elke drie thuiswerkers hebben er twee geen echte thuiswerkplek. Een kwart van de Britse thuiswerkers stapt niet eerst onder de douche voordat ze aan het werk gaan. Twintig procent blijft gewoon in bed zitten en klapt zijn laptop open als het tijd is om te gaan werken. Tien procent van alle thuiswerkers geeft toe dat een ontspannen werkomgeving ertoe leidt dat ze hun thuiswerk niet goed georganiseerd krijgen.

Kantoor is nog niet zo gek 
Furniture at Work merkt snedig op dat de moderne, hedendaagse kantoren qua ontwerp toch het meest geschikt zijn om al je talenten zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Dat vindt 70 procent van de ondervraagden ook. De kantoorgroothandel voegt er besmuikt aan toe dat je natuurlijk ook je omgeving op je werk kunt veranderen, in plaats van een andere werkomgeving zoeken…

Bron: (Western daily press)