Secretaressedag

Secretaressedag

Secretaressedag, zin of onzin, wat vind jij?

Secretaressedag is ontstaan in Amerika en sinds 1989 doen wij Nederlanders daar gezellig aan mee. In de loop der jaren is er veel discussie ontstaan over de zin of onzin van deze dag.

De secretaresses die het onzin vinden vragen zich af waarom wel de secretaresse één keer per jaar in het zonnetje gezet wordt en niet bijvoorbeeld een verpleegkundige of stratenmaker. Wat maakt een secretaresse zo bijzonder dat zij deze eer verdient? Natuurlijk vindt iedereen het leuk als hij of zij gewaardeerd wordt, maar waarom op zo’n dag? Is het niet veel leuker als je manager spontaan een keer zijn waardering uitspreekt al of niet met bloemen of bonbons? Sommige secretaresses vinden het tenenkrommend dat zij een bos bloemen krijgen op Secretaressedag en dat hun collega die administratief medewerkster is of telefoniste en net zo hard werkt, niks krijgt.

Er zijn ook secretaresses die het fijn vinden dat hun manager één keer per jaar zijn waardering over hen uitspreekt. Zij vinden het prettig dat ze één dag per jaar in het zonnetje staan. Alhoewel het natuurlijk altijd weer spannend is of haar manager wel aan Secretaressedag doet (leest denkt). En waar komt hij dan mee aan? Met een bos bloemen, die hij misschien niet eens zelf gehaald heeft, of heeft hij moeite gedaan iets persoonlijks uit te zoeken?

Hoe dan ook, waardering is altijd prettig al of niet op Secretaressedag.

Zelf vind ik dat Secretaressedag mag blijven bestaan. Natuurlijk is het niet eerlijk ten opzichte van een receptioniste, administratief medewerker of stratenmaker die niks krijgt. Maar moeten we het daarom maar afschaffen? Secretaresses voelen zich al vaak het ondergeschoven kindje. Dus minimaal één dag per jaar in het zonnetje zetten mag van mij best. Een mooie dag voor de werkgever om eens goed na te denken over wat zijn secretaresse allemaal voor hem doet en wat zij waard is voor hem.

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Secretaressedag en waarom?

Alvast bedankt voor het delen van je mening en een fijne Secretaressedag.

Hartelijke groet,

Heleen

Wil je meegaan met de veranderingen in het secretaressevak? Bekijk dan eens de cursus De Slimme Secretaresse of De SuperSlimme Secretaresse.