De slimme secretaresse

De slimme secretaresse

Ben jij die slimme secretaresse die is voorbereid op haar toekomst? Ben jij die slimme secretaresse die niet wacht op wat haar overkomt, maar zelf actie onderneemt?

Marian is al 24 jaar secretaresse en werkt bij een middelgroot bedrijf. Ze heeft het enorm naar haar zin en functioneert prima. Helaas, het bedrijf gaat reorganiseren en Marian verliest haar baan. Vervelend, denkt Marian, maar met mijn ervaring heb ik zo een nieuwe baan. Ze solliciteert en solliciteert, maar tot haar schrikt wordt ze steeds niet aangenomen. Hoe kan dit nou, ze functioneerde toch prima bij haar oude werkgever en heeft toch veel ervaring?

Komt dit je bekend voor of denk je dat het een fictief verhaal is? De naam Marian is verzonnen, maar het verhaal is (helaas) op veel secretaresses van toepassing. “Ik zit hier prima”, “Mijn manager is tevreden, dus ik functioneer goed”, maar wat als jij nu toch op straat komt te staan? Heb jij je dan genoeg ontwikkeld om een nieuwe baan te vinden? Hoe proactief ben je? Of hoe assertief? Ben je in staat goede feedback te geven? Dit zijn competenties die steeds belangrijker worden. De verwachting is namelijk dat er in de toekomst nog maar twee functies mogelijk zijn voor secretaresses: de projectmanager (vakspecialist) en de executieve assistant (de co-manager die op hbo-niveau naast haar manager/directeur opereert).

Bovendien verdwijnen er volgens onderzoek in de toekomst 130.000 banen voor de secretaresse. 130.000, dat is 30% van het secretaressebestand! En 30% van de managers gaat meer zelf doen. Schrik je hiervan? Ik wel. Denk je dat het wel meevalt? Die gok kun je nemen, maar de slimme secretaresse wacht daar niet op. Die ontwikkelt zich en zorgt er zo voor dat ze ook in de toekomst een baan behoudt.

Marianne komt erachter dat de competenties die zij bij haar oude werkgever had, niet per se geschikt zijn voor een andere werkgever. Bij ieder bedrijf spelen andere zaken en verwachten ze ook andere vaardigheden. Marianne is met dit inzicht aan de slag gegaan en volgt cursussen om haar competenties en vaardigheden nog beter te ontwikkelen.

Ben jij die slimme secretaresse? Die niet wacht tot het haar overkomt, maar op de zaken vooruit loopt? Volg dan mijn cursus De Slimme Secretaresse. Samen met Liesbeth van Reek bereid ik jou in één dag voor op de toekomst, zodat je de niet-slimme secretaresse net een stapje voor bent.